• Podjetje KOTORNA d.o.o. je strateški partner in distributer proizvodov vodilnih evropskih proizvajalcev higienskega papirja, industrijskih krp in zaščitnih sredstev Kimberly-Clark Professional in Tork za Slovenijo.

 • Pošljite nam sporočilo

  Thanks!

  Zahvaljujemo se vam za izkazan interes. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  Required fields not completed correctly.

 

ČISTILA

Čistilo za pralne površine SMAIL- FIORI (pakiranje 1 l ali 5 l)

042

 • Področje uporabe: restavracije, bari, pisarne, hoteli in druge javne površine

OPIS

Odišavljeno  čistilo  za  tla  in  druge  pralne površine  brez  izpiranja,  za  visoko čistočo in sijaj.  Je manj peneče, zato enostavno za uporabo in primerno tudi za stroje za čiščenje.

NAVODILA ZA UPORABO

Za dnevno čiščenje tal in ostalih površin, razredčite od 5 ml do 15 ml v 1 l vode, obrišite površine z večjo količino vode z uporabo krpe,spužve ali mikro tkanine. Primerno tudi za stroje za čiščenje, izpiranje ni potrebno v primeru upoštevanja priporočenega redčenja.

PH

10,52 +/-0,5

Večnamensko čistilo za steklo in površine EVOLUTION (pakiranje 750 ml ali 5 l)

044

 • Področje uporabe: povsod

OPIS

Odišavljeno čistilo za vse pralne površine, brez izpiranja. Razmaščuje in hitro očisti brez sledi, zato je primeren za steklene in druge gladke površine, kot npr. steklo, kristal, ogledala, ekrani, pohištvo, lakirane površine, plastični materiali, nerjaveče površine ipd. izdelek odstranjuje tudi nikotin in druge trdovratnejše nečistoče, zato je primeren tudi za čiščenje pri avto servisnih dejavnostih.

NAVODILA ZA UPORABO

Razpršite po  površini  in obrišite s  primerno krpo do suhega, pri trdovratnejših madežih razstopite v 2-3 delih v destilirane vode, za čiščenje tal razstopite 20-30 g detergenta v 1 l vode.

PH

7,00 +/-0,5

Razkužilno čistilo FLAY-SAN (pakiranje 750 ml)

041

 • Področje uporabe: še posebej primerno za higiensko zahtevnejše prostore (HACCP), ker je univerzalno se lahko uporablja v večini prostorov in skoraj vseh pralnih površinah

OPIS

Večnamensko, nevtralno razkužilno odišavljeno alkoholno čistilo brez izpiranja. Učinkovito odstranjuje umazanijo iz vseh pralnih površin, brez sledi in prask. Prisotnost dveh aktivnih razkužilnih sestavin zagotavlja popolno higieno površin. Zelo primerno za čiščenje svetlečih površin, plastike, kovine, vinila, barvanih površin, ploščic, porcelana, emajliranih površin, stenskih oblog ipd.

NAVODILA ZA UPORABO

Razpršite po površini in pobrišite s čisto krpo.

PH

7,00 +/-0,5

Čistilo za sanitarne prostore in kopalnice DREAM (pakiranje 750 ml ali 5 l)

043

 • Področje uporabe: kopalnice, toaletni prostori, tuši, bazeni…

OPIS

Odišavljeno čistilo za sanitarne prostore in kopalnice, odstranjuje tudi vodni kamen, ostanke mila, čisti pipe, keramiko, ploščice, marmor, kadi in tuše, obnavlja sijaj, ne poškoduje občutljivih površin kot npr. lak, kovino, marmor, granit… ne vsebuje kislin.

NAVODILA ZA UPORABO

Izdelek pripravljen za uporabo, razpršite po površini, očistite s krpo in sperite z vodo.

PH

9,60 +/-0,5

Čistilo za čiščenje pip in kopalniških elementov STOP-CALC (pakiranje 750 ml)

045

 • Področje uporabe: kopalnice, toaletni prostori, tuši, bazeni…

OPIS

Čistilo z naravno kislino za čiščenje pip in kopalniških elementov, odstranjuje vodni kamen, ostanke mila, za čiščenje  pip, kopalnic, ploščic, kadi, tušev… idr. Odstranjuje nečistočo, razkužuje in obnavlja sijaj na površinah brez poškodb…

PH

2,00 +/-0,5

Odišavljeno čistilo za WC školjke in pisoarje WC-BELL (pakiranje 750 ml ali 5 l)

040

 • Področje uporabe: kopalnice, toaletni prostori

OPIS

Odišavljeno čistilo za wc školjke in pisoarje, čisti, razkužuje in osvežuje, odstranjuje vse vrste vodnega kamna, rje in organskih oblog. Delovanje aktivnih sestavin z visoko močjo razstapljanja zagotavlja hitro in učinkovito delovanje za izjemno čiste svetleče in higienične površine.

NAVODILA ZA UPORABO

Nanesite pod rob in na površino wc školjke ali pisoarja, pustite delovati nekaj ur in nato sperite.

PH

<1

Večnamensko čistilo za lesene elemente BRAVO (pakiranje 750 ml)

046

 • Področje uporabe: mize, vrata in ostalo leseno pohištvo

OPIS

Odišavljena emulzija za lesene površine, čisti , ščiti in obnavlja sijaj na lesenih površinah – mizah, vratih in ostalih lesenih delih pohištva.

NAVODILA ZA UPORABO

Nanesite direktno na leseno površino, nato z mikro krpo in krožnimi gibi spolirajte površino do visokega sijaja.

PH

7,00 +/-0,5

Večnamensko čistilo za čiščenje in razkuževanje FAST (pakiranje 5 l)

049

 • Področje uporabe: prostori za pripravo hrane, slaščičarske delavnice, proizvodnja mlečnih izdelkov,testenin, olja, pijač, gostinstvo, ipd.

OPIS

Večnamensko čistilo, razkužilo in razmaščevalno sredstvo, idealno za uporabo v H.A.C.C.P. programu. Z razkuževalno funkcijo pred mikroorganizmi odstranjuje masti, olje, umazanijo, stare plasti umazanije, trdovratne madeže, ostanki hrane, ipd. Čistilo je univerzalno in se lahko uporablja na skoraj vseh površinah, ki so pralne z vodo: tla, kovine, plastika, steklene površine, ipd.

NAVODILA ZA UPORABO

Odvisno od vrste in količine umazanije, razredčimo proizvod od 1:1 do 1:20 z vodo. Nanesite raztopino po površini, da začne delovati, počakajte približno eno minuto in temeljito sperite z vodo. Za čiščenje razredčimo 10 do 50 ml čistila na liter vode. Izdelek se lahko uporablja z navadno krpo ali z krpo iz mikrovlaken, primerno tudi za čistilne stroje.

PH

12,59 +/-0,02

Večnamensko razkužilno čistilo FRESCO-SAN (pakiranje 5 l)

050

 • Področje uporabe: hoteli, bari, šole, zdravstveni domovi, vrtci, bazeni, športni centri, supermarketi, trgovine

OPIS

Čistilo se uporablja za razkuževanje, je odišavljeno z vonjem balzamičnih dišav, temelji pa na amonijevi soli. Deluje na širok spekter mikroorganizmov. Čisti in odišavlja tla, stene ter površine, ne pušča prask in sledi.

NAVODILA ZA UPORABO

Razredčimo od 30 ml do 90 ml čistila na liter vode, odvisno od količine in vrste umazanije, ki jo je potrebno odstraniti. Nanesite razstopino po površini z uporabo navadne ali krpe iz mikrovlaken. Pustite, da deluje nekaj minut, nato podrgnite in na koncu sperite z vodo. Čistilo se lahko uporablja v čistilnih strojih.

PH

7,00 +/-0,5

Čistilo za čiščenje nerjavečih površin STEEL LUX (pakiranje 400 ml)

054

 • Področje uporabe: nerjaveče površine (štedilniki, nape, pulti, pomivalna korita, točilni pulti, okvirji, dvigala, ročaji …)

OPIS

Sprej za čiščenje, poliranje in zaščito nerjavečih površin, kot so štedilniki, nape, pulti, pomivalna korita, točilni pulti, okvirji, dvigala, ročaji … idr.

NAVODILA ZA UPORABO

Pred uporabo pretresite. Razpršite izdelek na površino in sicer iz razdalje pribl. 20-30 cm ter obrišite s čisto in suho krpo.

Čistilo za čiščenje kaminskega stekla KAMINET (pakiranje 750 ml)

055

 • Področje uporabe: steklena vratca kaminov, pečic, žarov in steklokeramične plošče

OPIS

Posebno čistilo za čiščenje steklenih vratc kaminov, pečic, žarov in steklokeramičnih plošč.

NAVODILA ZA UPORABO

Izdelek je pripravljen za uporabo, razpršite direktno na površino iz razdalje približno 10 cm. Počakajte nekaj sekund, nato odstranite s krpo in sperite z vodo. Pri zelo zasušenih madežih ponovite postopek.

Odstranjevalec kulijev SPOT (pakiranje 750 ml)

056

 • Področje uporabe: sledi kemičnih svinčnikov, nalivnikov in črnila z miz, tipkovnic, telefonov in drugih površin

OPIS

Posebno čistilo za odstranjevanje sledi kemičnih svinčnikov, nalivnikov in črnila z miz, tipkovnic, telefonov in drugih površin …

NAVODILA ZA UPORABO

Proizvod je lahko nezdružljiv z nekaterimi plastični materiali. Priporočamo, da se opravi predhodni preskus, preden se začne uporabljati izdelek. Previdno, pred uporabo preberite varnostni list.

Detergent za ročno pomivanje posode SPLENDY (pakiranje 750 ml ali 5 l)

051

 • Področje uporabe: čistilo za pomivanje posode

OPIS

Tekoči detergent z vonjem limone, za ročno pomivanje posode, kozarcev, jedilnega pribora, itd. Je pH nevtralen, ohranja roke mehke in žametne.

NAVODILA ZA UPORABO

Napolnite umivalnik z mrzlo ali vročo vodo, dodajte potrebno količino proizvoda, potopite umazano posodo v tekočino in jo pomite.

PH

6-7

Čistilo za trdovratne madeže SUPER-BALL (pakiranje 750 ml)

052

 • Področje uporabe: splošna uporaba, za odstranjevanje trdovratnih madežev

OPIS

Vsestranski razmaščevalec, za hitro in učinkovito čiščenje vseh pralnih površin. Odstranjuje: mast, olje, umazanijo, trdovratne madeže, ostanke hrane, sledi kemičnih svinčnikov, črnilo, šminko, ipd. Ker ima tudi razkužilno funkcijo, je primeren tudi za H.A.C.C.P. program. Ne vsebuje močnih alkalij, ne pušča sledi in ga ni potrebno izpirati.

NAVODILA ZA UPORABO

Uporabite izdelek bodisi čist ali razredčen 1: 1 odvisno od vrste in količine umazanije. Pršite na površino in podrgnite s čisto, suho krpo do suhega. Za pomivanje tal, razredčen z 5 do 20% z vodo.

PH

10,9 +/-0,5

Premaz za površine CERA-BRILL (pakiranje 5l)

053

 • Področje uporabe: premaz za površine

OPIS

Pripravek za poliranje tal, narejen iz finega naravnega in sintetičnega voska. Premaz se nanese na površino in daje izjemen lesk, primeren za različne podlage.

NAVODILA ZA UPORABO

Temeljito očistite tla, odstranite stare plasti voska. Nanesite premaz Cera-Brill na vlažno krpo ali neposredno na suha tla. Premaz nanesite enakomerno na površino, počakajte, da se popolnoma posuši. Za vsakodnevno vzdrževanje uporabljajte nežne detergente.

PH

nevtralen

Osvežilec zraka DRAKAR (pakiranje 750 ml)

057

 • Področje uporabe: splošna uporaba v sanitarnih prostorih

OPIS

Tekoči izdelek za osvežitev zraka v zaprtih prostorih. Na podlagi izbranega vonja, zagotavlja prijetno osvežitev, ki traja več ur.

NAVODILA ZA UPORABO

Razpršite izdelek neposredno v zrak oz. na površine.

PH

7,00 +/-0,5

Osvežilec zraka FRUIT (pakiranje 750 ml)

058

 • Področje uporabe: splošna uporaba v sanitarnih prostorih

OPIS

Tekoči izdelek za osvežitev zraka v zaprtih prostorih. Na podlagi izbranega vonja, zagotavlja prijetno osvežitev, ki traja več ur.

NAVODILA ZA UPORABO

Razpršite izdelek neposredno v zrak oz. na površine.

PH

7,00 +/-0,5

Osvežilec zraka Deo-stop (pakiranje 750 ml)

059

 • Področje uporabe: splošna uporaba v sanitarnih prostorih

OPIS

Tekoči izdelek za osvežitev zraka v zaprtih prostorih. Na podlagi izbranega vonja, zagotavlja prijetno osvežitev, ki traja več ur.

NAVODILA ZA UPORABO

Razpršite izdelek neposredno v zrak oz. na površine.

PH

7,00 +/-0,5

Razmaščevalec OKAY (pakiranje 750 ml)

061

 • Področje uporabe: večnamenski, uporaba v skoraj vseh sektorjih

OPIS

Večnamenski razmaščevalec za odstranjevanje umazanije, maščob, olj, ostankov hrane, madežev. Primeren za vse pralne površine- plastika, kovina, vinil, lakirane površine, ploščice, porcelan in emajlirane površine.

NAVODILA ZA UPORABO

Izdelek je pripravljen za uporabo, razpršite direktno na površino, nato podrgnite s krpo in sperite z vodo.

PH

12,5 +/-0,3

KOMPLET I - CLEANING

073

 • Ekologija v kapsulah: prvi sistem zelenih čistil v kapsulah, ki jih preprosto vlijete v plastenko ali vedro in razredčite z vodo.

KAJ JE V PAKETU?

 • – 16 kapsul KISS MAGNOLIA

Čistilo za čiščenje talnih površin kot je keramika, lakiran parket ali pluta, poliran kamen, ipd.

 • – 2 kapsuli INFYNITI EIS z razpršilko

Večnamensko čistilo za hitro čiščenje pralnih površin (okna, steklo, ogledala in vse druge pralne površine). Odstranjuje sledi kemičnih svinčnikov, flomastrov in mastnih madežev. Ne pušča sledi.

 • – 2 kapsuli INFYNITY ELKASAN z razpršilko

Čistilo s citronsko kislino za dnevno čiščenje sanitarnih prostorov, kopalnic, tušev, pip, keramičnih ploščic, ipd.

OPIS

Predstavljamo vam EKOLOGIJO V KAPSULAH – prvi sistem zelenih čistil v kapsulah, ki jih preprosto vlijete v plastenko ali vedro in razredčite z vodo. Inovativen, preprost in učinkovit sistem ekoloških čistil prijazen do narave in uporabnikov. Priprava je enostavna, skladiščenja čistil ni več, odpadek je minimalen. Prostori bodo z naravnimi čistili in uporabo le dveh do treh čistil v kapsulah in vode iz pipe dolgotrajno čisti in prijetno dišeči.

KOMPLET II - AMBIENTI

074

 • Ekologija v kapsulah: prvi sistem zelenih čistil v kapsulah, ki jih preprosto vlijete v plastenko ali vedro in razredčite z vodo.

KAJ JE V PAKETU?

 • – 44 kapsul KISS MAGNOLIA

Čistilo za čiščenje talnih površin kot je keramika, lakiran parket ali pluta, poliran kamen, ipd.

 • – 4 kapsuli INFYNITI EIS z razpršilko

Večnamensko čistilo za hitro čiščenje pralnih površin (okna, steklo, ogledala in vse druge pralne površine). Odstranjuje sledi kemičnih svinčnikov, flomastrov in mastnih madežev. Ne pušča sledi.

 • – 2 kapsuli INFYNITY ELKASAN z razpršilko

Čistilo s citronsko kislino za dnevno čiščenje sanitarnih prostorov, kopalnic, tušev, pip, keramičnih ploščic, ipd.

 • – 2 kapsuli INFYNITI LIPOS z razpršilko

Večnamenski razmaščevalec za hitro odstranjevanje mastnih madežev, sledi pisal, črnila, žigov, šminke in druge trdovratnejše umazanije z vseh površin.

OPIS

Predstavljamo vam EKOLOGIJO V KAPSULAH – prvi sistem zelenih čistil v kapsulah, ki jih preprosto vlijete v plastenko ali vedro in razredčite z vodo. Inovativen, preprost in učinkovit sistem ekoloških čistil prijazen do narave in uporabnikov. Priprava je enostavna, skladiščenja čistil ni več, odpadek je minimalen. Prostori bodo z naravnimi čistili in uporabo le dveh do treh čistil v kapsulah in vode iz pipe dolgotrajno čisti in prijetno dišeči.

Koncentrirano čistilo UNIVERSAL P (pakiranje 5l)

060

 • Področje uporabe: ker je univerzalen, ga lahko uporabimo za širok spekter del na skoraj vseh pralnih površinah (plastika, kovina, smola, lakirane površine, ploščice, porcelan, lakirane površine, stene itd).

OPIS

Razmaščevalec za izredno umazana tla in površine. Odstranjuje maščobo in oljne madeže, trdovratno umazanijo, primeren za tla in za vse pralne površine.

NAVODILA ZA UPORABO

Glede na površino in umazanijo, ki jo moramo počistiti, razredčimo od 25-120ml proizvoda z litrom mrzle ali vroče vode. Pripravljeno mešanico nanesimo na površino, podrgnite in nato sperite z vodo. Za strojno uporabo razredčite od 2,5 do 15% izdelka z vodo in upoštevajte navodila za strojno čiščenje.

PH

12,7 +/-0,3

PRIPOMOČKI ZA ČIŠČENJE

KIMBERLY-CLARK Wypall L 10

7104

 • Pakiranje: 200 listov x 12 rolic
 • Sloj: enoslojni
 • Dimenzije: 24 x 38 cm

OPIS

Uporabljajo se samostojno ali na držalu art. 7040, posebej primerno za manjše prostore, kuhinje, pisarne, domačo rabo, idr.

Večnamenske role za brisanje

3004

 • Pakiranje: 2 roli x 800 listov
 • Sloj: dvoslojni
 • Dimenzije: 27 x 40 cm

OPIS

Papirnate brisače v roli, vsestransko uporabne brisače za brisanje, mehke in vpojne.

KIMBERLY-CLARK Kimtech prep. krpe Wettask

7767

 • Dimenzije: 30 x 32 cm

OPIS

Wettask sistem za brisanje, čiščenje in razkuževanje različnih površin. Sistem je zasnovan tako, da suhim krpam v kantici s centralnim izvlekom, uporabnik doda potrebno čistilo oz. razkužilo. Zagotovljen je nadzor nad porabo krp in čistila, poleg tega se zmanjša možnost okužb in prenosa umazanije.

KIMBERLY-CLARK Wettask kantica

7922

 • Dimenzije: 36,1 x 20,8 x 20,7 cm

OPIS

Wettask sistem za brisanje, čiščenje in razkuževanje različnih površin. Sistem je zasnovan tako, da suhim krpam v kantici s centralnim izvlekom, uporabnik doda potrebno čistilo oz. razkužilo. Zagotovljen je nadzor nad porabo krp in čistila, poleg tega se zmanjša možnost okužb in prenosa umazanije.

KIMBERLY-CLARK Wypall X 50 50 krp

7441

 • Dimenzije: 42.5 x 25 cm

OPIS

Vpojne krpe za higiensko zahtevnejša opravila in prostore. Odporne proti trganju, lahko jih speret in znova uporabite. Štiri barvne različice, ena za vsako opravilo čiščenja, kar prepreči prenos okužb in izboljša higieno.

KIMBERLY-CLARK Wypall X 50 50 krp

7442

 • Dimenzije: 42.5 x 25 cm

OPIS

Vpojne krpe za higiensko zahtevnejša opravila in prostore. Odporne proti trganju, lahko jih speret in znova uporabite. Štiri barvne različice, ena za vsako opravilo čiščenja, kar prepreči prenos okužb in izboljša higieno.

KIMBERLY-CLARK Wypall X 50 50 krp

7443

 • Dimenzije: 42.5 x 25 cm

OPIS

Vpojne krpe za higiensko zahtevnejša opravila in prostore. Odporne proti trganju, lahko jih speret in znova uporabite. Štiri barvne različice, ena za vsako opravilo čiščenja, kar prepreči prenos okužb in izboljša higieno.

KIMBERLY-CLARK Wypall X 50 50 krp

7444

 • Dimenzije: 42.5 x 25 cm

OPIS

Vpojne krpe za higiensko zahtevnejša opravila in prostore. Odporne proti trganju, lahko jih speret in znova uporabite. Štiri barvne različice, ena za vsako opravilo čiščenja, kar prepreči prenos okužb in izboljša higieno.
 

KIMBERLY-CLARK mikro krpe, 6 krp

8394

 • Material in barva: mikrovlakna, rumena
 • Dimenzije: 40 x 40 cm

OPIS

Čudežne mikro krpe za vse vrste brisanja oz.čiščenja, absorbira in zadrži do 8-krat večjo težo tekočine od njene lastne teže. Lahko se jih opere do 300-krat, kar zelo zniža stroške čiščenja.

KIMBERLY-CLARK mikro krpe, 6 krp

8395

 • Material in barva: mikrovlakna, modra
 • Dimenzije: 40 x 40 cm

OPIS

Čudežne mikro krpe za vse vrste brisanja oz.čiščenja, absorbira in zadrži do 8-krat večjo težo tekočine od njene lastne teže. Lahko se jih opere do 300-krat, kar zelo zniža stroške čiščenja.

KIMBERLY-CLARK mikro krpe, 6 krp

8396

 • Material in barva: mikrovlakna, zelena
 • Dimenzije: 40 x 40 cm

OPIS

Čudežne mikro krpe za vse vrste brisanja oz.čiščenja, absorbira in zadrži do 8-krat večjo težo tekočine od njene lastne teže. Lahko se jih opere do 300-krat, kar zelo zniža stroške čiščenja. Primerne so zlasti za čiščenje steklenih površin, ogledal, ekranov in podobno.

KIMBERLY-CLARK mikro krpe, 6 krp

8397

 • Material in barva: mikrovlakna, rdeča
 • Dimenzije: 40 x 40 cm

OPIS

Čudežne mikro krpe za vse vrste brisanja oz.čiščenja, absorbira in zadrži do 8-krat večjo težo tekočine od njene lastne teže. Lahko se jih opere do 300-krat, kar zelo zniža stroške čiščenja.