• Podjetje KOTORNA d.o.o. je strateški partner in distributer proizvodov vodilnih evropskih proizvajalcev higienskega papirja, industrijskih krp in zaščitnih sredstev Kimberly-Clark Professional in Tork za Slovenijo.

  • Pošljite nam sporočilo

    Thanks!

    Zahvaljujemo se vam za izkazan interes. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

    Required fields not completed correctly.

Ali veste kdo je izumil toaletni papir?

Scott ostaja sinonim za kvaliteten toaletni papir

Ljudje menda na straniščni školjki preživimo tri leta svojega življenja …, za moški spol pa bi mogoče dodali še kakšno leto več.

Majhen večslojni zvitek, ki po opravljenem straniščnem postopku pripomore k higienskemu in preprostemu epilogu, v sili pa se izkaže tudi kot učinkovito sredstvo za čiščenje vizirja na čeladi, brisanje nosu, odstranjevanje nadležnih žuželk, obmetavanje prijateljev ali za pripravo “gnezda” na javnih wc-jih (higiensko oblaganje wc-školjke). In čeprav je straniščni papir dandanes samoumeven kot gravitacija, včasih temu ni bilo tako.

Evolucija celuloznega izuma tisočletja je sledila leta 1857, ko je pretkani Joseph Gayetty papir prvič navil na rolico in ga za nameček še navlažil z aloe vero. Dve desetletji pozneje sta brata Scott ustanovila tovarno, v kateri sta proizvajala neperforiran toaletni papir, še desetletje več pa so potrebovali, da so na rolice začeli navijati perforiran wc-papir. Ker takrat reciklaža še ni bila kaj prida razširjena, so tudi toaletni papir izdelovali iz lesene mase, sledil je dvoslojni in troslojni toaletni papir.

Scott ostaja sinonim za kvaliteten toaletni papir in je vodilna blagovna znamka v svetu, kot je tudi nepogrešljiva v našem prodajnem programu.